Tuesday, October 23, 2012

Shall we?? :)

Start bile saya gigih menaip dengan aktif ni? Haha. Walhal no one to read .but, As long as saya buat diri saya happy:)

Saya masih teringat2. Give me that strength ya Allah. N now, saya masih rasa macam nak lari pusing2 track cause it will makes me forget A WHILE those unimportant things to remember.

Saya just budak biasa, n learning hard, trying hard to be good. Hanya Rasulullah S.A.W shj yang ma'sum (yeah, thanks kawan) . Tapi as a human, hambaNya actually , we need to always change for good, n be better day by day kan.

Sedarkan aku tika aku lalai.

And seriously the HC kita banyak buat aku sedar how far i left behind.;( terima kasih kat fatin sebab tak putus2 tarik kami balik, kadang2 macam susah nak ikhlas kan hati tu. n i've ask.. How to define the ikhlas? Even diri sendiri pon kadang tak dapat define ikhlas tu. kite ni terpaksa ke? Tapi kita ok je duduk dalam HC tu. gembira je lepas tu. rasa macam baru wake up from bed je every time habis. Tapi bila nak pergi tu. haaiiihh. Rasa macam a busy queen,, as busy as a bee.

Unimportant thing,, please go away. Tak nak ingat dah. Itu kan cerita budak2. Masa tamhidi tu kan budak2. Im growing up. Let's the new story begin. Shall we.. :)

Btw, kelas arab dengan ustaz azmil menakutkan , tapi dia ingatkan kami, saya, that kita kene rajin bersalawat. Lagi2 setiap kali menyebut nama baginda Rasulullah SAW.

Thanks semua.:)

Monday, October 22, 2012

Am so excited to go home . Wiii!!

Salam,,

Tak sangka sangat this first sem, xbanyak balik. Kalau dulu, xbalik je parents datang. Selang 2 minggu je balik. Jarang la nak tunggu 3 minggu tu.

Haha, look!! I am growing up!! Kan!!
Xnangis2 macam time kecik2 dulu. But hey,, apa salah jadi anak manje ye dok? Asal tak jadi anak yang dimanjakan sudah la. Lain tu.

Cuti ni nak kerja ke tak ye?
Bila xdapat biasiswa macam time asasi dulu , rase kewangan ni kene jaga tahap 'tera' . Siape sokong??!!! Betul.. Sebab duit tak masuk tapi keep mengalir. Macam air!!

N mulut tu jaga sikit ye, saya bukan pakai 'pa&ma' punya tanggungan sepenuhnya. Suka hati je.... Hahaha.

Nevermind....

Okok. Seriusly la, separuh hati ni dah kat rumah dah. Gagahkan la lagi beberapa hari. :) masih ade tanggungjawab disini ye.

Ok, seriusly cant wait to be home. Nak merepek kerepek dengan dang. Nak makan cupcakes die (pandai makan je!!) ..

P/s: running makes me happy.. What about u? Cuba lah try..:)

Wednesday, October 3, 2012

How can i lock myself outside my own room!!

Pada suatu hari, sedang saya belajar sambil ber'tweeter' (haha. Nampak x dosa kat situ), tiba2 saya sakit perut. Lalu, akal membayangkan untuk menceraikan mangga dari anak kunci dan tangan pon menurut.

Dah kunci pintu ni pastu tengok kat tangan,, mangga yang ade.. Kuncinye confirm kat dalam. Ok fine!! Jenuh la nak menunggu roomate balik.


Tu la, buat benda taknak concentrate. serious,, mmg pengajaran.

But sometimes,, takes time to laugh at urself. :) terapi jiwa juga. Supaya kita sedar, we r not perfect. Then buat apa nak berlakon perfect. True??

Friday, September 28, 2012

Kenduri kahwin ustaz naser

Assslamualaikum
Straight to the point kan tajuk post. Haha.

Haritu join rombongan KTS 2 pergi kenduri kahwin ustaz naser dan ustazah hafizah.

Dah la pagi tu ade program orentasi fakulti science tech, main kejar2 la, ayam dengan serigala la. Haha. Mula2 tak de mood nak main.
Tapi maklumlah,ily izreen kan.. Kakau main xde mood tu pelik la.
Memang exited sangat la main. Best....

Lepas tu budak2 laki gitawu nak mempercepatkan rombongan. Menggelabah ka kami pergi tesco membeli barang hadiah untuk ustaz.

Tapi nasib baik sempat. Alhamdulillah.

So perjalanan pun dimulakan..
Berhenti kat r&r untuk solat. N ade satu kereta dari kami menghadapi kesukaran. Xpe lah.. Pengalaman kan.

And we decide to teruskan journey.

N alhamdulillah arrive la rumah ustaz kat Kg Limau, Meru.

Waahh. Ustaz dah kahwin. Dulu ingat lagi ustaz baca msg senyum2 . Pastu tersebar la ustaz dah tunang. Baca msg senyum+tunang= dah kahwin. :) alhamdulillah.

Ustazah hafizah pun mengajar kat usim. Course bahasa arab jugak.

Sweet!!
May Allah bless both of u ustaz n ustazah..:)

So lets have a look at those photo..:)

Wednesday, September 12, 2012

Trust

Kepercayaan...
Why is it so important nowadays.
I learnt something new while working.
How by trust, can change people.
And im thinking to share it with dear readers.. :)

I have some friend, who want to change..
Tapi tak diberi kekuatan daripada sekeliling mereka.
They tried to solat, n people said that dia pergi main arcade..
They tried again, and people judge them for being hypocrite.

Then,, macam mane diorang nak change if people around them being so judgmental??

Punya xdapat kepercayaan, some people were like "ye ke diorang puasa? Entah2 kat rumah diorang makan sampai kenyang.pastu buat2 puasa."

Who r we to judge them?
Macam mana diorang nak make a stepping stone kalau seorang pon tak try to help them??

So, some group of people, chose to trust them instead of judging them. And support them instead of being so criticism.

And yet, they gain the strength to change.
Alhamdulillah.

So ,from the view of my eyes, it show that they need the trust to build the strength. Betul jugak kan, dah kalau bila nak berubah semua tak nak percaya and macam mane diorang pon nak percaya diri diorang sendiri.
Its not an easy thing. Seriously.

And pernah terbaca satu buku ni, ustaz Hasrizal Abdul Jamil dalam 'secangkir teh pengubat letih' ada menceritakan kembara mereka ke negara islam which is turki. With trust, mereka dapat menjalinkan persahabatan dengan saudara2 disana.

Wallahu'alam..

Sunday, September 9, 2012

Daftar sudah:)

Alhamdulillah..
Saya dah daftar.. Huhuhuhu. Macam xpercaya pula dah menjejakkan kaki ke dunia baru.

Ya Allah, permudahkan urusan aku.
Redhailah perjuanganku

Hurm. Seronok dapat jumpe kawan2 balik. Dah 4 bulan xjumpe dorg.
Time first day pendaftaran, bukan mcm org nak daftar degree, mcm reunion je. Haha. :)


Alang saya masuk sini. Suhaili ariffin.
Nak kene jage budak ni. Hihi. Yeay!!

Dalam excited nak belajar, rindu pule kat tempat kerja. Saya berenti kerja sehari sebelum daftar. Kerja gila kan??! Hihihi. Sebab triple pay.. Sayang nak lepas. Haha. Tapi alhamdulillah xde masalah time daftar.




Malam sebelum berangkat dorang raya rumah. Thanks dear comers.. Appreciate!! And thanks ben n nabila for make it easier. Memang xlarat kalau nak kemas sorang sebab makam tu jugak la nak pack barang balik. Hahaha


with nabila (my mmi)

Nak ucap banyak2 terima kasih kat kawan2, manager, kakak kesayangan, mmi, ddy, awak, and korang sebab banyak sangat beri tunjuk ajar n tolong. And thanks to khalis and intan sebab selalu sangat hantar balik!!! Xdapat nak balas budi.. Sob sob . Tq mon for being such a good listener sometimes. And seriously thanx encik for kupas novel with me. Banyak belajar dari kaca mata org lain. And rasa terbuka minda untuk tengok dan fahami ape yang tersurat tersirat terselirat dalam penulisan tu:)
Thanx yang paling tak boleh nak sangkal memang lah dekat nabila (mmi). Our friendship is something sweet sampai tak boleh nak describe dah. Sangat pelik when i just know u but i trust u with all my heart sampai boleh spill mcm2 kat nabila. Although kau penentang dia dan aku pembela. Hahahahahah. Tapi kau tadah jugak telinga kau. Nanti rebut la customer sorang2. Aku takde. N i'll miss it . Haha. The 'patah seribu'. I will remember. All the 'tentang rasa'.. Haha. Funny kan.

cashiers  and a.r.manager.=)

And seriously cant wait for this sem . Excited, nervous, anxious, teruja, heeee. Bercampur baur..

And crush???
Naaaaahh. Tu zaman budak2 dulu. Im grow up already.. Hahaha

So jom tengok gambar2.. :)







btw,, Happy bilik depan bilik Abidah!! she is my shoulder, my pillow and my punching bag!! bhahaha.. (saje budget sweet.) but!!! she is my TWIN..=)

Wednesday, July 18, 2012

Suddenly he sang a song to me!!

Assalamualaikum.. Hello readers!!! Hahaha Nak cerita satu pengalaman ni. Tadi kan.. Time kat kedai.. Tengah diri kat kaunter.. Nak amek order like always.. Ade satu guy ni.. He is a chinese guy.. Tetibe datang kat kaunter sambil nyanyi satu lagu .. Lagu ape mmg x ingat la.. But its about love kot.. Ak macam terkejut.. Dah kenapa mamat ni .. Pastu siap gaya2 lagi.. 3 suku ke die ni.. Cashier lain semua macam tercengang n terdiam.. Dorang tanye.. "kau kenal ke die?" Memang tak la kan.. Bile ak macam pindah kaunter die ikut n teruskan nyanyian die yang penuh semangat tu.. Kecut perut ak.. Hahahaha.. Customer pon pelik.. Hahaha.. Rupanya die ni diarah untuk buat macam tu.. Tak tahu lah program ape kan.. Last2 die bagi biskut coklat cadbury tu.. Hahahaha.. Kelaka kan.. Ingat kan ape. Xape la.. Dapat merasa kan org nyanyikan lagu kuat2.. Hahaha.. Funny moment.. Sungguh..

Friday, July 6, 2012

pertemuan dan perpisahan.. =)

walau seketika berbekas di jiwa..
cewah..

assalamualaikum dear readers...=)

nak kenalkan ni,
ni my a&w family,,



sweeeeeeeettt!!!

sweet pulak rase gambar ni... =)





ni family cashier actually..
ade mmi, ddy, kak long n adek.
n of course im the adek..
hahaha..
yang guy tu, he's the ddy.. n yang pakai kelabu tu mmi la..
haha..
funny kan..
tapi mmi and kak long dah resign.. sambung praktikal.. sediiiihh..
kehilangan la..
sebab nye dulu dorang la rajin mendengar..
lagi2 mmi la..
kitorag siap buat janji kene cerita2.. funny kan.. tapi serius kerja x bosan time ade dorang..
=)
tension pon xsangat kan..
last day nabila (mmi), aku memang sedih la sebab dia beritahu saat2 akhir.. (last day time closing.. HAISH!! berbulu betul..hahaha)
itupun manager terlepas cakap time ak buat kerja kat office.
pastu pasang lagu patah seribu.. (hahaha.. lagu kita ek nabila??)
pastu............ teeeeett.. hahaha

tapi serius,, kenape aku sedih sangat ek,,
ade ke kawan yang baru kenal xsampai 2 bulan sanggup jalan kaki hantar aku balik rumah just sebab xbagi ak jalan seorang diri pada waktu malam yang kelam.. ececeh...
ADE??

mane tak terharu..
mane xsedih??
hiihihihihi..

will miss that moment..=p



and untuk santapan umum.. ni lah sebahagian staff tempat kerja saya..=)..





















family tree..=)





Saturday, June 23, 2012

Mata Duitan..$_$

pernah tak mengaku mata duitan??
$-$

tak tahu kenapa.. bila dah kerja ni rasa macam $_$ sangat.
sampai kalau xdapat cuti pon tak ape la..
bila xdapat ot (overtime) rasa macam =(
(ni kira mata duitan yang dibolehkan kan?? hahahah)



serious..
kadang2 badan penat ke letih ke pening ke... nak jugak pergi kerja kan.. sebab fikir pasal '$'..
padahal memang sedar diri la badan tak cukup rehat.. tapi degil jugak mulut menidakkan..
padahal gaji biase je.. kire standard fast food la kan..
(walau ape pon bersyukur!! )


tapi tu la.. 
kalau ade rezeki.. insyaAllah ada..
kalau memang rezeki tu untuk kita.. insyaAllah kita dapat..
dan untuk kita, kita ade kelebihan..=)
solat dhuha..
kelebihan kita kan?
(ingatan untuk diri sendiri neyh)



Berkata Abu Murrah Ath-Tha’ifi r.a. bahwasanya Nabi s.a.w. telah bersabda : Allah telah berfirman:
“Wahai anak Adam! Bersembahyanglah untuk Aku di awal pagi, niscaya Aku akan mencukupimu di akhirnya.”(Riwayat Ahmad)


Antara ibadat sunat yang dianjurkan dan menjadi amalan Rasullullah SAW sendiri ialah solat sunat Dhuha. Banyak hadis-hadis yang mengalakkannya dan menyatakan keutamaannya, antaranya dalam riwayat Abu Hurairah katanya:
“Kekasihku Rasullullah SAW telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat solat Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Dalam riwayat yang lain Rasullullah SAW pernah bersabda yang maksudnya :
“Pada tiap-tiap pagi lazimkanlah atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah; tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah (sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat solat Dhuha .”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Adapun kelebihan sembahyang Dhuha itu sepertimana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan."
Dalam satu riwayat yang lain Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : “Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.”(Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)
Dan daripada Anas bin Malik Radhiallahu ‘anhu berkata: “Aku mendengar Rasulullah SAW berkata: “Barangsiapa yang mengerjakan sembahyang sunat Dhuha dua belas rakaat dibina akan Allah baginya sebuah mahligai daripada emas”(Riwayat Ibnu Majah dan Tirmidzi)






Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu  DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, 
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika  di dalam bumi, keluarkanlah, 
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, 
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.


kerja , kerja jugak..
KESIHATAN pon penting...
ingatlah wahai ily!!!
hahahahaha..
takpe, next week kita rest..=)

Tuesday, June 19, 2012

berbaloi x?

tiba2 rasa nak sangat benda ni.. agak2 berbaloi x? alang2 lappy aku ni dah nazak..

so berbaloi ke ek ?
aduuhh...

Monday, June 18, 2012

weirdo..

dah lama x berblogging..

hari2 ade je customer yang saya kenal .. macam kelakar pulak.
haritu ade senior saya datang..
dia dah ada anak dah..serious terkejut..
sejuk mata memandang dia..
>.<

haritu ade sekumpulan anak gadis remaja jadi customer saya..
serious sedih tengok gaya dorang..
sedih sebab adab hilang entah ke mana..
datang2 je ketuk meja..
:kak, air tu bape ?
senyum sambil greet..
pandang kawan,, then...

:kak!!! air tu brape...
:adik nak float ke x..
:xnak
:large ke regular ek dik.. beza 50sen je..
: nak regular. 4.
:ok.. harga.....

sambil buat air dorg..
:kakak cantikk, kakak hot.. uuuuhhh.. hot stuff..

haish.. dah macam kene kacau ngan samseng jalanan plak rasanya..
masalah nye. yang kacau tu dah la.. ANAK GADIS..
sediih betul dunia, pelik... weird..
ya Allah, berilah kesedaran buat mereka....


harini hari last shift manager kedai kiorang..
sedih..
semalam dia tolong kita. harini die last..
saya dengan dia boleh kata rapat la.. sebab die sangat dekat dengan staff..
hug n kisses for her..
serious saya rindu tampar tumbuk cubit dari dia atas kenakalan saya..*_*
walau.. kau tiada disini ku tetap ingat segala pesanmu.....
hahaha.. all the best ..=)

Sunday, May 20, 2012

sedebik pengalaman 2

assalamualaikum w.b.t

yeay!! dapat menulis lagi.(tipu!! saya sedang menaip bukan menulis*_*)

erm, berdasarkan tajuk diatas , sangat jelas saya ingin bercerita sekali lagi tentang pengalaman saya.
ye, saya belajar banyak sangat semasa kerja ni.
padahal baru 2 minggu kan?
saya dah pegang kaunter sendiri.
ade seorang team trainer ni kata, "kau kene yakin. jangan takut2.kalau betul confident la."
erm.. betul kan.
kene lebih hati.
duit orang kan.

kene banyak bersabar bila berdepan dengan customer.
(to all readers,kalau jadi customer tu jangan cepat naik marah kat caisher taw, kami semua manusia yang kadang melakukan kesilapan. )
i've learn a lot.
dulu, kalau caisher lambat or blur2 je nak siapkan makanan kita or yang muka masam  mencuka, rasa macam panas la gak(tapi xpena marah taw!! sungguh.)..
tapi kene pikir, mereka or kami ni, terkadang ade mase penat, otak lambat, tension ke(kene marah dengan manager ke), haha..
mane dapat senyum 8hr straight masa keje kan?
 baru saya paham..
kadang rasa KAGUM n TERIMA KASIH sangat kat customer yang penyabar sangat..
syukur Ya Allah, Kau permudahkan urusan aku..
terkadang tu ade jugak berdepan dengan customer yang.. AMBOI GARANGNYA..
elok la aku ni senyum sampai ke telinga sambil greeting dia.
dia boleh dengan serius ala2 suruh aku senyap.haha.
tapi ak still senyum la.
customer kan..
nak tergelak pon ade.
sebab yang suruh ak diam tu nenek (i thing maybe this lady ni ex askar ke polis ke.) n yang datuk tu sangat comel sangat bila nak order makanan.
ragam manusia...



ade satu lady ni, woman actually.
datang seorang n order set kanak2 just untuk dapat a free key chain ni.
n ak macam terkejut, ape comel sangat ke key chain tu??
haha.. but ak happy bila tengok that woman macam happy sangat playing with that teddy bear key chain.=)
ragam manusia.

and lagi satu .. she's a mother to 3 teen kids.
but yang mother yang sangat excited to have that key chain while anak2 yang lain xnak..
wow!! sangat comel kan.. =)
bende2 macam ni la put a smile on my face..=)
sungguh sangat cute



ak mengaku, im not the one yang setiap masa boleh control my temperature, but now, ive learn to control it.
lepas kene marah dengan manager ke (tak ade sebab pon kene marah.haish.), then kene berdepan dengan customer n ak tahu ak kene SMILE!!! hahaha




tapi bukan lah ak happy sangat kerja ni.. HAHAHA..
bersyukur dengan apa yang ada.=)






erm, nak kongsi je dapat dari fb kak fatin..(promote ..hehe)
xde kene mengena dengan tajuk kan.. hahaha



Tuesday, May 15, 2012

sedebik pengalaman

alhamdulillah, saya diizinkan untuk terus menulis. walau memakan masa yang lama dari satu post ke satu post yang lain.
ingat nak menjadi penulis yang rajin semasa cuti.
tapi keinginan untuk mengenggam duit dengan usaha sendiri lebih memaksa.

alhamdulillah, saya mencapai tekad saya untuk cuba berdiri diatas kaki sendiri.
maklumlah, kerja lepas spm dulu orang yang panggil kan..
so kali ni, ingat nak pecahkan tembok sendiri yang sangat takut dengan public.
cuba nak berdepan dengan interviewer.
n i did it myself.
kagum jap dengan diri sendiri.
first day, nervous tak ingat lah. nak nangis pon ade..(eleh,, cengeng nye budak ni.. so what! hihihi)
thank you mummy sebab terus bagi e kekuatan untuk melangkah kehadapan..
tanpa menoleh kebelakang dan mengundur diri.
mummy dah lepas zaman tu,n i want to prove  that i also can mom.
(eleh, baru kerja sikit dah kecoh.. hahaha. )
bukan ape,, im too shy to face public.. serious!!
n thank u kawan2 kat tempat kerja ni sbb terima saya for who i am.
tak buat saya rasa kekok to be with u guys.
:-)
bila Gina tanya tadi, ily rasa seronok x kerja sini.. n saya fikir.. i think the answer is yes sbb kalian terima saya dengan baik. tq..



n to those who yang ade masalah macam saya bila face public.
jangan takut mencuba..
it helps insyaAllah.
macam lagu greyson chance

ull never enjoy ur live.
living inside the box
ure so afraid of taking chances
how u gonna reach the top

but jangan lupa to stay on ur line. doa jangan tergelincir.(for me too..)

dulu masa mula2 kene bercakap dengan public. rasa nak tutup muka .. tutup mulut..
tapi sekarang, alhamdulillah..
rasa lebih confident.
tapi betul, bila kita diuji, kita makin rasa dekat dengan Dia.
bila rasa tak tahan je, xsabar tunggu waktu solat. nak mengadu. luah macam2 kat Dia,
alhamdulillah.. :-)



p/s: tibe2 terdendang plak lagu ni kat otak aku..
teringat maizatul fasihah..

 Bukanlah aku sengaja
Melindungi rasa di jiwa
Namun bimbang diri kan terleka
Hanyut dibuai angan dan mimpi indah
Hingga terabai segala cita
Sedang khayalan tak menjanjikan
Segunung kebahagiaan
Sebagai mahar hantaran

Apakah mungkin engkau mengerti
Setiap cinta yang dilafazkan
Bukanlah sekadar mainan
Tetapi sebuah janji


-mai, ak suka lagu ni kann.. hahaha..-


ok maaf, lagu ni tak ade kene mengena..

Sunday, April 29, 2012

Travelog Mahabbah tanda ukhuwah



alhamdulillah, tamat sudah tamhidi..
sibuk punya pasal, banyak cerita terbantut.

sambungan Travelog Mahabbah..

Alhamdulilllah..

Syukur je hadrat Illahi..
our travelog Mahabbah melabuhkan tirai..
=)
thank to dear AJK. yang membantu menjayakan program ini.
terima kasih yang tidak berbelah bagi kepada kumpulan MEREWANG yang membantu saya dan bid dalam urusan makanan..
terima kasih kepada group 5.30 pagi(sedap kan nama group yang kami bagi ni?? hahaha) kerana sanggup bangun awal semata2 memerap ayam bbq yang sebanyak 20 ekor tue..
tq to bbq sauce maker.
terima kasih kepada pemandu kereta yang bawa kami beli jagung..
tq!!
terima kasih kepada tukang masak kami yang setia..
dan TERIMA KASIH KEPADA TUKANG MAKAN yang x komen akan kecacatan dan kekurangan kami dalam menyediakan makan..

AND THANK YOU KTS 2!!!!!


kenangan indah aku join MEREWANG ni.. bukan join la, actually held the majlis merewang..
bila org tanya siapa kahwin, mula la masing2 menggatal.. (menggatal main2 je pon..=))

gamba merewang tak ada, ye lah, busy taw.. kesana kemari sibuk nya. tapi seronok. sebab buat dalam suasana yang indah permai.. start merewang pukul 10 malam. terima kasih pakcik cafe yang baik hati sebab bagi pinjam kawasan. terima kasih group merewang yang tak kminta balasan pon atas jasa kalian. =)

pagi tu, kami makan sarapan dulu kat kknc






ingat kan pagi tu tak BUSUK la kan sebab malam dah siap2 kan barang.. tapi hakikatnya..



busuk jugak sebab angkat2 barang and tukar ais untuk AYAM.. (ayam toll.. hahaha)


destinasi pertama: pusat sains negara
(last pergi umur dalam 3 or 4 tahun. time tu menangis lagi kalau tangkap gambar sorang2. haha.. pelik, asal tangkap gamba seorang diri mesti nangis. sekarang,,,, hahaha no komen..)




serious xtahu kenapa excited tegok KUALA LUMPUR








seterusnya: tempat tuju kami yang UTAMA.. hahaha (tadi sampingan je..)
pantai BAGAN LALANG


aktiviti kami kat sini permainan, makan2 dan upacara pembahagian cenderahati..

dah jadi ajk makanan tu pepandai la MAIN MASAK2
hahaha




thank you HELPER
=)
abidah!! terima kasih PARTNER!!




semangat betul mereka main..
gamba game muslimat tak ade.. sebab nya comel sangat dorang main. haha


 PENGARAH PROGRAM

CENDERAHATI dan KEBERSIHAN yang rajin!!
serious pelik bila shakir rajin.. haha (gurau)





cantik kan..
UKHUWAH itu indah






cendok kuah BBQ buat sendiri!! tq dear cooker!






kitorang makan lambat.. huhu.. baru nak pulun dengan gelojoh.. xsenonoh!!
jangan contohi.. hahaha



































KTS 2 memang terbaik!!














terima kasih kawan..=)
baby u light up my world like nobody else...


eh,, kami siap sambung malam lagi kat KKNC..








syukur alhamdulillah untuk kenangan yang indah ini..





Alngkah indahnya ukhwah bersimpul Iman ,Alangkah mulianya Iman bersulam Taqwa, Alangkah manisnya Taqwa dicakna Ikhlas.. Konflik berjaya ditepis, kekhilafan berjaya ditapis, mahabbah tidak dpandang sinis, Sememangnya ukhuwah itu manis.




 ni serba sedikit ucapan pengarah program



Assalamualaikum,
Semalam 31 hb Mac 2012
Telah menjadi satu nostalgia yang tidak akan mati ,
Yang akan sentiasa terpahat di dalam hatiku juga fikiranku saban hari,
Di saat diriku bersama sahabat-sahabat yang ku hormati lagi kusayangi,
Menyelusuri terowong masa disulami ukhuwah sejati,
menempuhi saat indah di saat bercambahnya persaudaraan Islami,
yang telah bersamaku menyumbang bakti,
Semuanya hanyalah kita sandarkan hanya untuk Ilahi,
Mudah-mudahan ukhuwah kita kekal abadi.

Jazakumullahu Khoiron kasiron kepada ikhwani dan akhowati,
Kerjasama dan komitmen anda tidak akan kulupai.

"Travelog Mahabbah KTS 2 2011/2012 "
Terbaik!!!