Monday, February 21, 2011

Malam panjang..(photo only)

( WRAP TIME!!!!!!)






Prop master(abg yin n abg ori), kak ecah, abg amy n aku...



auntie shiela n director



auntie shiela n abg rusdi

scene comedy diselitkan...( jenuh nak tunggu scene nie abes,, asik nak tergelak2 je.. ade2 je la 3 0rg ni...HAHAHA



place: office







LAST SCENE.. closing.. 2 hours waiting ntok scene nie.. berbaloi...=p









team malam panjang



gamba dari kak honey.. gamba dari camera A4 xdapat lagi.. camera kat johor...=p

Friday, February 18, 2011

Telemovie 'Malam Panjang'.....

assalamualaikum!!!
wah2.. lame sungguh ak x merepek dan merapu dalam blog nie...
masa x mengizinkan la..uhuhuhu..

mulai 7/2/10 sehingga 14/2/10..pengembaraan aku sebagai assistant production bermula.... hahaha.... assistant production la sangat.. ak membantu Kak Ecah as Production Manager (org panggil ak byg2 ecah) n wakil dari Producer(ehem2).. ak membantu sikit2 je.. dari segi.............bla3...

hahaha...
pada hari pertama,, jadual kami hanyalah sesi suai kenal bersama artis, DOP, dan Production house iaitu kami.. nak market tempat keje ak ni.. A4 COMM.... (baru keje bape bulan,, eleh!! "eh,, ak da pena gak keje part time kat situ gak ea sblom nie!!!! hahaha")


first day shoot(8 hb),,

pergh,, menangkap tulang2 kami uh.. giler r,, first day dari 8 pagi-5 pagi..
pergh,,kerja dari pagi sampai pagi... GEMPAK AR!!!!

hahaha.. kalau nak citer lokasi shoot ak mmg tak ingt la..kene tgk time table sheet balik..

ak x bape suke yg third day shoot..
xSuke!! shoot kat uma minah uh.... tak suke.. eleh,, bukan establish uma tue pon..just pinjam bilik untuk mock-up je..BLUEK!! hahaha

untul kesuluruhan nya,, kami balik pada waktu pagi... paling awal pon kol 3.30 pagi.. hehehe

last day la paling gempak skali..
sampai kul 8!!!! 8 pagi taw!! pergh!!!

nasib bek last day ringan2 je scene.xde la ringan sgt.. tapi lokasi area opiz je la..
tue yg sedap sikit..
yg kelaka nak tunggu matahari naik malu2 tue..
adui!! penat tunggu je.. n Alhamdulillah... OK!!
then WRAP!!!!!!!!!!!!!! suke n bakal rindu pengalaman nie... hahaha
nak cer,, scene paling ak suke adalah,,,
scene yg 3 org nak bakar bangunan yg dibntangi oleh,,,, zul yahya, che mat dan azrul..
lagi satu scene tangkap pendatang asing!!! hahaha,, suke tgk abg zainal blakon..HUa!! gler ebat la bang!!!

(gambar ta dapat upload banyak. sbb bkn ak yg amek gamba.. camera yg ade gamba tu lak ade kat johor. atoiyai..)





(gamba nak bagi ehem2 kat zul yahya)

(Malam Panjang nye TEAM)

(agent, prop n abg amy)

(akk honey(konti))

handy man n runner, PM n her byg2(me)...



ade kah ak bminat dalam bidang nie???
tak mo lah...
cube xnak minat.. hehehe..

lagipon tyme ak join shooting nie da bau cam asap rokok da..
kiri kanan depan belakang smoke...uhuk!!
xsuke... hua3!!