Sunday, April 29, 2012

Travelog Mahabbah tanda ukhuwah



alhamdulillah, tamat sudah tamhidi..
sibuk punya pasal, banyak cerita terbantut.

sambungan Travelog Mahabbah..

Alhamdulilllah..

Syukur je hadrat Illahi..
our travelog Mahabbah melabuhkan tirai..
=)
thank to dear AJK. yang membantu menjayakan program ini.
terima kasih yang tidak berbelah bagi kepada kumpulan MEREWANG yang membantu saya dan bid dalam urusan makanan..
terima kasih kepada group 5.30 pagi(sedap kan nama group yang kami bagi ni?? hahaha) kerana sanggup bangun awal semata2 memerap ayam bbq yang sebanyak 20 ekor tue..
tq to bbq sauce maker.
terima kasih kepada pemandu kereta yang bawa kami beli jagung..
tq!!
terima kasih kepada tukang masak kami yang setia..
dan TERIMA KASIH KEPADA TUKANG MAKAN yang x komen akan kecacatan dan kekurangan kami dalam menyediakan makan..

AND THANK YOU KTS 2!!!!!


kenangan indah aku join MEREWANG ni.. bukan join la, actually held the majlis merewang..
bila org tanya siapa kahwin, mula la masing2 menggatal.. (menggatal main2 je pon..=))

gamba merewang tak ada, ye lah, busy taw.. kesana kemari sibuk nya. tapi seronok. sebab buat dalam suasana yang indah permai.. start merewang pukul 10 malam. terima kasih pakcik cafe yang baik hati sebab bagi pinjam kawasan. terima kasih group merewang yang tak kminta balasan pon atas jasa kalian. =)

pagi tu, kami makan sarapan dulu kat kknc






ingat kan pagi tu tak BUSUK la kan sebab malam dah siap2 kan barang.. tapi hakikatnya..



busuk jugak sebab angkat2 barang and tukar ais untuk AYAM.. (ayam toll.. hahaha)


destinasi pertama: pusat sains negara
(last pergi umur dalam 3 or 4 tahun. time tu menangis lagi kalau tangkap gambar sorang2. haha.. pelik, asal tangkap gamba seorang diri mesti nangis. sekarang,,,, hahaha no komen..)




serious xtahu kenapa excited tegok KUALA LUMPUR








seterusnya: tempat tuju kami yang UTAMA.. hahaha (tadi sampingan je..)
pantai BAGAN LALANG


aktiviti kami kat sini permainan, makan2 dan upacara pembahagian cenderahati..

dah jadi ajk makanan tu pepandai la MAIN MASAK2
hahaha




thank you HELPER
=)
abidah!! terima kasih PARTNER!!




semangat betul mereka main..
gamba game muslimat tak ade.. sebab nya comel sangat dorang main. haha


 PENGARAH PROGRAM

CENDERAHATI dan KEBERSIHAN yang rajin!!
serious pelik bila shakir rajin.. haha (gurau)





cantik kan..
UKHUWAH itu indah






cendok kuah BBQ buat sendiri!! tq dear cooker!






kitorang makan lambat.. huhu.. baru nak pulun dengan gelojoh.. xsenonoh!!
jangan contohi.. hahaha



































KTS 2 memang terbaik!!














terima kasih kawan..=)
baby u light up my world like nobody else...


eh,, kami siap sambung malam lagi kat KKNC..








syukur alhamdulillah untuk kenangan yang indah ini..





Alngkah indahnya ukhwah bersimpul Iman ,Alangkah mulianya Iman bersulam Taqwa, Alangkah manisnya Taqwa dicakna Ikhlas.. Konflik berjaya ditepis, kekhilafan berjaya ditapis, mahabbah tidak dpandang sinis, Sememangnya ukhuwah itu manis.




 ni serba sedikit ucapan pengarah program



Assalamualaikum,
Semalam 31 hb Mac 2012
Telah menjadi satu nostalgia yang tidak akan mati ,
Yang akan sentiasa terpahat di dalam hatiku juga fikiranku saban hari,
Di saat diriku bersama sahabat-sahabat yang ku hormati lagi kusayangi,
Menyelusuri terowong masa disulami ukhuwah sejati,
menempuhi saat indah di saat bercambahnya persaudaraan Islami,
yang telah bersamaku menyumbang bakti,
Semuanya hanyalah kita sandarkan hanya untuk Ilahi,
Mudah-mudahan ukhuwah kita kekal abadi.

Jazakumullahu Khoiron kasiron kepada ikhwani dan akhowati,
Kerjasama dan komitmen anda tidak akan kulupai.

"Travelog Mahabbah KTS 2 2011/2012 "
Terbaik!!!