Monday, February 23, 2009

laskar pelangi

Lirik Lagu Laskar Pelangi OST. Laskar Pelangi - Nidji

mungkin adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya...

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya...

Monday, February 9, 2009

sendaria nekad aspuri

assalamualaikum pembuka sendaria,
nekad aspuri empunya cerita,

18 ahli yang macam orang gila,
marilah sama-sama kita baca.

Ragam kami berbeza-beza,
ada yang suka, ada yang duka,
ada juga yang perangai gila-gila,

jika ditanya, "kenapa, tak percaya?"

tengok sekali macam rani mukharjee,

tengok lagi sekali baru mukanya sendiri,
guru bahasa arab yang berdedikasi,
itulah pn.Nor Laila w
arden kami.



Aishah Amalina nama diberi,

Orangnya penyayang caring sekali,
kalau berleter tak henti-henti,
itulah KD kami yang sangat friendly.

jaguh sukan ini amat dikenali,
suaranya kuat, becok sekali,
Nur thaqifa nama diberi,
itulah pengawas form 5 kami.


Daily Gutawa sebati dengannya,
mengusik orang sememangnya suka.
'Nekad next top model' jawatan sementara,
itulah dalilah liyana yang cantik jelita.

orangnya gila-gila , havoc sekali,
penghidup suasana dalam dorm kami,

nor abidah empunya diri,
orangnya pelik lucu sekali.



gadis manis tersenyum ceria
'Rawk' pula gelaran dirinya,
pengawas BIPER jawatan diterima,
itulah Farah Izzati berotak geliga.

bab-bab cadar pantang sekali,
jangankan duduk sentuh pun tak berani,

kalau bercakap macam lrt,
itulah aisyah rosmin PKD kami.

kaunselor nekad yang berdedikasi,
mukanya seiras 'tinkie winkie',
memberi tazkirah kepada kami,
itulah amirah khairiah digela
r 'Carrie'.

amira zulaikha nama diberi,
orangnya tinggi kalah form 5 dorm kami,

kalau bercerita semangat sekali,

ada bakat jadi penglipur lara sejati.

A. Sanad Said idola di hati,
tapi, bm selalu dapat 'B',
Ain Azlan nama di beri,
fanatik gila kat Rain dan MB.

minah ini kecoh sekali,
dekat dalam dorm buat sesuka hati,
mengusik orang antara hobi,
banyakkan bersabar dengan Ily Izreen ini.

syafiqah akram ceti dorm kami,

sampai toilet pun nak kutip money,
kalau feeling tue over sekali,

tak larat nak dengat l
etih kami.



Nur syuhada sedap namanya,
dia nie havoc orangnya,

bila dipuji kembang kempis jadinya,

itulah perangainya yang tak boleh nak kata apa.


halimatul fathiah member seterusnya,
kaki novel dan kini komik pula,

tiada siapa dapat menduga,

clean water don't sangka tiada buaya.


'norsya tom yam' dekat di hati,

gelak tawanya ngeri sekali,
kalau tidur nyenyak sekali,
itulah mariam yang happy go lucky.


bertubuh genit snyuman ceria,
berbaju silat petah berkata,
Khairun nisak sedap namanya,

bercita membalas jasa orang tuanya.


kalau tidur awal sekali,
Nur Aainaa nama diberi,

kalau senyum macam 'madame in the diary',
itulah gadis tae kwan do dalam dorm kami.


Mursyidah Zainal Fitri nama diberi,

orangnya lemah lembut Pendiam sekali,
nak dengar suara pun susah sekali,

tapi, diam-diam ubi berisi.

Nekad Aspuri mengundur diri,

kalau seronok bacalah lagi,

maaf di pinta andai ada terguris hati,

Hidup kami untuk Nekad Dormitory!!!


hahaha........................

-hasil nukilan nekadianz '08-

BriGhT CanDLe...



Sorry is a word
A word from our special heart
I don't know what to do
I don't know what to say

Just want to meet you..
And i say so sorry
Although im nothing
But you are something in my life

Before you came into my life
My life was dark
But one day, i realized that a bright candle
had brighten up my life
And i know now...
it's you

But when you start to make me sad
Suddenly the candle light is put out
Then i feel like want to cry...
Feel like want to die

But when you said you're sorry
You make the candle brighten my life again
Then i realize
I am special

Thanks to you...


Saturday, February 7, 2009

mahu berkongsi pengalaman...

once upon a tyme........

mase kat smkakl dlu.. de sorang sahabat nie... die cerita kat kite...

ade suatu hari,, die tgh btol2 sdey dgn masalah yang die hadapi... mungkin pelajaran, family. persahabatan dan macam2 lagi la...

tyme die tgh menangis tue... die pegi la musollah... ntok menyendiri dan menenangkan jiwa die yg sedang lara tue... n die pon terpike ntok bukak tafsir...

die bukak secara rambang... n mata die teros tertatap ayat nie....

"dan kami tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya, dan disisi kami ada sebuah kitab(suratan amal) yang menyatakan segala-galanya dengan benar, sedang mereka tidak dianiayai."
(al-mukminun:62)

tyme 2 perasaan die tenang n tergamam..jiwa die xterkata.. terasa bersemangat semula.. Allah ade dgn kite.. sentiasa la blk kepada-Nya...





smoga kisah ini dapat dikongsi kepada teman2 yang lain...