Monday, February 9, 2009

sendaria nekad aspuri

assalamualaikum pembuka sendaria,
nekad aspuri empunya cerita,

18 ahli yang macam orang gila,
marilah sama-sama kita baca.

Ragam kami berbeza-beza,
ada yang suka, ada yang duka,
ada juga yang perangai gila-gila,

jika ditanya, "kenapa, tak percaya?"

tengok sekali macam rani mukharjee,

tengok lagi sekali baru mukanya sendiri,
guru bahasa arab yang berdedikasi,
itulah pn.Nor Laila w
arden kami.



Aishah Amalina nama diberi,

Orangnya penyayang caring sekali,
kalau berleter tak henti-henti,
itulah KD kami yang sangat friendly.

jaguh sukan ini amat dikenali,
suaranya kuat, becok sekali,
Nur thaqifa nama diberi,
itulah pengawas form 5 kami.


Daily Gutawa sebati dengannya,
mengusik orang sememangnya suka.
'Nekad next top model' jawatan sementara,
itulah dalilah liyana yang cantik jelita.

orangnya gila-gila , havoc sekali,
penghidup suasana dalam dorm kami,

nor abidah empunya diri,
orangnya pelik lucu sekali.



gadis manis tersenyum ceria
'Rawk' pula gelaran dirinya,
pengawas BIPER jawatan diterima,
itulah Farah Izzati berotak geliga.

bab-bab cadar pantang sekali,
jangankan duduk sentuh pun tak berani,

kalau bercakap macam lrt,
itulah aisyah rosmin PKD kami.

kaunselor nekad yang berdedikasi,
mukanya seiras 'tinkie winkie',
memberi tazkirah kepada kami,
itulah amirah khairiah digela
r 'Carrie'.

amira zulaikha nama diberi,
orangnya tinggi kalah form 5 dorm kami,

kalau bercerita semangat sekali,

ada bakat jadi penglipur lara sejati.

A. Sanad Said idola di hati,
tapi, bm selalu dapat 'B',
Ain Azlan nama di beri,
fanatik gila kat Rain dan MB.

minah ini kecoh sekali,
dekat dalam dorm buat sesuka hati,
mengusik orang antara hobi,
banyakkan bersabar dengan Ily Izreen ini.

syafiqah akram ceti dorm kami,

sampai toilet pun nak kutip money,
kalau feeling tue over sekali,

tak larat nak dengat l
etih kami.



Nur syuhada sedap namanya,
dia nie havoc orangnya,

bila dipuji kembang kempis jadinya,

itulah perangainya yang tak boleh nak kata apa.


halimatul fathiah member seterusnya,
kaki novel dan kini komik pula,

tiada siapa dapat menduga,

clean water don't sangka tiada buaya.


'norsya tom yam' dekat di hati,

gelak tawanya ngeri sekali,
kalau tidur nyenyak sekali,
itulah mariam yang happy go lucky.


bertubuh genit snyuman ceria,
berbaju silat petah berkata,
Khairun nisak sedap namanya,

bercita membalas jasa orang tuanya.


kalau tidur awal sekali,
Nur Aainaa nama diberi,

kalau senyum macam 'madame in the diary',
itulah gadis tae kwan do dalam dorm kami.


Mursyidah Zainal Fitri nama diberi,

orangnya lemah lembut Pendiam sekali,
nak dengar suara pun susah sekali,

tapi, diam-diam ubi berisi.

Nekad Aspuri mengundur diri,

kalau seronok bacalah lagi,

maaf di pinta andai ada terguris hati,

Hidup kami untuk Nekad Dormitory!!!


hahaha........................

-hasil nukilan nekadianz '08-

No comments:

Post a Comment