Tuesday, May 31, 2011

keberatan yang berat..

Assalamualaikum n hye there.
pernah tak kalian dengar lagu leving on a jet plane?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cQGi5bJZnZs

al my bags are pack,, im ready to go..
im standing there outside your door
i hate to wake u up to say goodbye...

aduh..


berat nye nak berjauhan dengan si rumah..
walaupun dulu saye hostelian..
tapi sungguh.. beratnya...
dah seronok duduk kat rumah walau isinya tak selengkap dahulu.
walau pemandangan nya tak seperti dahulu.. (pindah kan.=p)

alaa..
tak dapat nak layan CINTA MELODY dengan si adik..
tak dapat nak layan ulangan AMERICAN IDOL 10 dengan mami

tak dapat nak kene suruh bangun pagi dengar TANYALAH USTAZ dari mami..=p
tak dapat nak berWINDOW SHOPPING dengan dang..
tak dapat nak dengar CERITA2 SEJARAH dari abg champ..
tak dapat nak dengar MOTIVASI dari abg alif..
tak dapat nak BUKA YOUTUBE dan memekak sesame..
tak dapat dengar CERITA2 dari papa..

bile balik nanti ea,, insyaAllah..

sungguh saye akan rindu ..<3
merekalah nyawa saye...

kepada sahabat, kawan , teman, n 'adk brdik' ku..
si SWC..
sayang ku pada kalian yang teramat sangat..
jangan biarkan ape jua pon yang menggugat persahabatn kita ye..
ingat janji kita..
one for all n all for one..

ingat tak kita selalu duduk bawah meja dan cerita tentang kita?
ingat tak kita berjalan ke sekolah bersama?
ingat tak kite berkongsi ilmu bersama?
ingat tak kita ke pusat tuisyen bersama?
ingat tak kita berkongsi masalah bersama?
ingat tak kita..?

and i'll spent the rest of my life searching what words cannot describe but i'll try..
I LOVE YOU THIS BIG..

n I LOVE U THIS BIG!!!!!! to all....

Saturday, May 28, 2011

cerita basi tentang 35 km yang best sangat..

Assalamualaikum n hye there..

ni la nak cerita cerita basi ni..
cerita basi?
sebab dah berlaku lama..
berapa hb ek?
8 mei kot.. bersamaan hari ahad..
ade kayuhan interpark ride di Putrajaya..
sejauh lebih kurang 35 km..
penyertaan lebih kurang 1100 peserta..
sangat best n sangat penat..

15 km pertama, walaupun banyak cabaran tapi best ah!!
tapi lepas tu,, PANAS!!!
cuaca terik..
huwaaaa..
paling kelakar si adik aku yang kene pakse join tu sampai nak menangis..
hihi..
tapi si kakak yang bertanggunjawab ni suruh die kayuh juga sampai habis..
bukan ape,, saje nak bagi dang(si adik) puas hati..
tapi memang best!!
nak join lagi AH!!!
















antara gamba kami di tengah kayuhan...=p.. penat yang SYIIOOOKK!!




cube cari.... hihihi...=p




lepas ni kene tinggikan seat.. salah setting buat cepat lenguh..



dang kene pakse senyum sebab sebelum mula kayuh dok asyik marah2 si kakak selepas dengar taklimat akan halangan yang bakal ditempuh...





stretching dengan penuh semangat berkobar2!!!



HA!! payah sangat nak senyum...padan muke kene geletek..kikiki



xsabar nak kayuh!!

dang: SABAR je lah..



dang dengan MASAM muka..


muka dang bile dengar taklimat.. haha..


<3


best tapi panas.. nyesal tak bawak speck mata.. kain kali kene pakai la ..


HOBI YANG SERONOOOOOKKKKK!!!!! jom ah join...=p

Tuesday, May 17, 2011

boleh ade dengan saye??

saye mahu nurul izza nan, nur suhaili ariffin, aineedhiya roslan, maizatul fasihah abu bakar, wasila munir dan nurul nadhirah zakaria ade dengan saye...

waaaa.. rindulah!!!!!!!!!

maaf video kalian masih dalam proses.. saye cube secepat mungkin ye..

yupp.. saye masih disini..

pada 15 hb mei,, saye,mai dan sue menjadu wakil menghantar adik bongsu kami nurul nadhirah di ZETRO.. untuk plkn..
selamat jalan nadh..
semoga jumpe lagi yer.. sob3..
pasti rinduuu...

dan sepatutnya pada 16 hb mei bersamaan hari ahad pukul 5.30 pagi..
saye dijadualkan berkumpul di zetro untuk ke kem plkn sabah..
tapi nampak nye rezeki tidak berpihak kepada saye..
huuu... sebab kene tangguh atas sebab2 tertentu..
sob3

so, sebab tu la saye masih di sini..=p

Tuesday, May 3, 2011

kuantan = pantai+gambar

assalamualaikum n hye there..
as u all know..
i really2 minat zizan raja lawak..hihi

oit oit!!
xde kene mengena dengan tajuk ea?

k k..
pada minggu lepas if im not mistaken..
kami ,,(saye, mami< dang n abg champ) went to kuantan pahang to visit my beloved uncle n aunti..(pak ngah n mak ngah)
so,, this were some of the pic yg kitorg tangkap...
i really have a great time there,, TQ!!

confirm not my handwriting.. daaa..



Aily?? hihihi




kedai abg joy..





nisa the KOPI!!




LOVE!!






permintaan dari nurul izza nan..












SWC<3



xpena lupe..=p





adik




cousin saye..=p







dan si poyo yang menggelabah... hehehe...

Monday, May 2, 2011

tidur yang sekejap.. pengalaman+dugaan=terbaik..

assalamualaikum n hye there..

eherm2..
saye nak mule bercerita lagi..
pada 29 april.. saya dipanggil bekerja..
disebabkan handy man n propman tak ada.. saya menjangkakan bahawa kerja akan banyak..
cewah..
jadi saya memanggil maizatul fasihah binti abu bakar untuk membantu saya..(rumah dia dekat.. yang lain susah..jauh)
jadi kami bekerja mule dari pukul 4 petang sehingga pukul 7 pagi.. ok la kann..
wrap2.. pukul 8 pagi la balik rumah..
pengalaman kan.. best tak mai?
haha.. mereka suruh kami (yang sangat pemalu ni) tangkap gambar dengan abg boy (rusdi ramli)
hahaha.. malu!!!!
dan kami dapat menyaksikan aksi2 encik stuntman...
(sangat memikat..hahaha..ops!!!)
sangat seriau sebenarnya..
then.. kami mengangkat meja, menyapu kaki lima, menyusun kotak, menyusun sampah, menyediakan makan minum, dan sebagainya.. sangat seronok!!! hahaha
baru kerja namenye..
saye sangat seronok bekerja bersama kamu..

haha.. sambil2 banyak kerja. kami tetap dengan dunia kami.. haha..
click2..
main tolak troley...
sangat seronok ah..

k k.. gambar banyakk. tapi saudari mai tak masukkan dalam komp die lagi..
so tak dapat la tunjuk..=p

k
balik pukul 8.. then saye tidur la kan..
pukul 10.30 mami saye kejut.. kitorang nak balik kg... hehe
so kene la bersiap..
sangat ngantuk n rase macam mata nie kene tumbuk..=p
hahaha

tapi kuantan sangat menyeronokkan ... jumpe cousin saye si kopi annisa.....
sangat seronok ah..
alhamdulillah dengan segala pengalaman...