Thursday, September 15, 2011

Contengan..=p

salam..

aku sebenarnya baru first time baca novel Hlovate ni..
dari dulu teringin nak baca tapi tak berkesempatan..
ye.. aku bukanlah si novel addicted..
tapi aku bukan enti-novel..
baca je, cume maybe lambat kot..(tapi kalau bagi komitmen kejap je KOT!!)




CONTENGAN JALANAN
post kali ni tentang contengan jalanan,Hlovate
Fuhh..
1st novel Hlovate yang dah pun menangkap jiwa ak..
different from any novel.
Hlovate lain..
contengan jalanan ni lain..
ade numerous(haha) meaningful things in there.

THE MAN WHO DECIDE TO CHANGE ON THE 12th hour dies on the 11th..
hurm.. takut x?

selalu rasa nak berubah.. tapi selalu rasa nak tangguh.. tak takut ke 'dies on the 11th'? (11th hour ni quote bi ni.. maksud nye saat akhir, if im not mistaken.. =p)

bila baca novel ni sedih ..
xmacam novel lain..
yang sedih nye sebab jalan cerita watak yang perit..
sebab ending watak yang sedih..
sebab watak kematian orang tersayang..

tapi..
lain..
different..

yes,, memang dalam novel ni fend hilang chad..
(which is sedih jugak.. haish!! perempuan kot.. emosi kaaaannn..)


dah bace novel ni pon rase nak memiliki jugak..
sebab.. terlalu MEANINGFUL..
must READ..






( ambik dari blog orang... maaf.. cume ia sangat menarik untuk dikongsi)






teringin nak tengok 'sketcbook' tue..
hahaha.. ade ke?
rase tak puas dengan hanya membayang.
seronok nye Chad dengan Fend dapat pulun time Ramadhan..
sedih tetamu istimewa itu dah berlalu..
rindu..
Ya Allah..
pertemukan lah aku dengan Ramadhan akan datang.. amiin..

lagi satu tentang buku ini yang paling touch sekali..
sebab hati yang keras pon boleh berubah..
cerita K2 sangat speecless..
=P

ade satu getaran lepas baca..
Getaran Jiwa??
entah..

just..
i want u to read it..
YES YOU!!!
nampak tak tangan saya point kat mana ni..
tu!!
awak tu hah!!
hahaha..



p/s: terima kasih anis syazwani for giving me chance to read this..
appreciate tak terhingga..







3 comments:

  1. contengan jalanan by Hlovate..
    Try bace..
    Really different..=p

    ReplyDelete
  2. bace la lagI hlovate nye novel
    kolej tunas and aA+bB
    MMG AWESOME!!

    ReplyDelete