Tuesday, November 29, 2011

ketua riadah rindu RIADAH..haha lol..

pada hari khamis,, tarikh ?? (malas nak tengok kalendar.. haha.. sengal..)
pergi ke taman tasik titiwangsa..
sampai agak lewat kerana....haha.. biasalah..
sampai2 je.. mai maybe dah berpuluh round dia jogging..(boleh ke percaya?? lol)
so,, kami breakfast..(kongsi nasi goreng ..SWEET!!!! ke jimat duit?? wink wink)
then.. jalan2 keliling taman tasik sampai rasa berpeluh..(jalan je sebab malas nak jogging.. haha)
then main badminton.. hua!!!





sungguh2 main... macam dato' lee chong wei x?? hahaha...(padahal sampai lenguh dok tunduk amek bola..wink wink..)



rehat jap.. borak2 sambil ungkit kenangan LAMA..(,main kejap..borak lagi lama..=))



FRIENDS FOREVER..(termasuk dhiya,izza n shiela!!!)



taman tasik titiwangsa jadi saksi..=)
kami masih SETIA..

tibe2 'ter' recall..
masa dulu xada transport.. dari perpustakaan negara kami jalan lalu taman tasik untuk dapatkan tren..
dalam perjalanan ke taman tasik kene kejar kambing..
pengalaman MANIS..
siapa kata budak KL xada pengalaman macam..
kiteorang terjerit2 lari dari sekumpulan kambing...
haha.. masa tu.. kene kejar kambing pon jadi PENGALAMAN MANIS..
sebab,, kami BERSAMA..
do miss u guys so much..
walau raga kita terpisah jauh..namun hati kita selalu dekat..

days out!! pizza!! + i made pop corn??!!

finally..
i post something..=)

nak post tentang riadah kami di TAMAN TASIK TITIWANGSA..
tapi gambar kat hp.. (tak ada bukti x best lah kan??)

so let we proceed to the next topic..
pada hari ape ntah..
saya dan teman2 ke kampung baru!!
haha.. teman kami menuntut ilmu kan. pada tahun 2009 n 2010..
cehh,, macam tinggal dah lama je tempat tue..(kinda miss that place like seriously ok!!)

sebelum ke sana.. miss shiela munir menjemput kami ke rumah nye..
dengan KERETA!!
dah besar da kawan ak sorang ni..
n because of dia bekerjaya sekarang ni..
so, she promise to treat us..=)..(bab makan memang saya laju!!)
dia belanja pizza!!
pizza hut!!!!! (kat kg baru)
so ini lah serba sedikit detik2 indah kami ..(so sad that dhiya,nadh n kak long izza xdapat follow..=(..xpe.. next time ok!!??)


meja yang bersepah..=)





si kuat makan..=)


sebelum diusik..

ateh


achik.(yang belanja makan..mekasih achik...=))


(yang kat belah kanan tu alang...)


muka kenyang lepas makan..=)
tq so much achik!!!

ok.. about pop corn..
lets POP POP.. hihihi.. finally may adik..(well she love to cook) teach her sister how to make caramel pop corn...
i really had a fun time..
--making it..
n EAT!! (well,, of course makan lagi best..=p)
thanks to DANG


POP CORN!! POP POP!!




cara nak buat..
1: buat pop con die..
2: buat caramel..

hahaha.. so,, is ot helping??
nak buat caramel kene ade butter,cream,sugar..
panaskan jangan sampai hangit(nanti jadi pahit)
then campurkan la popcorn dengan caramel..
then MAKAN!!



Wednesday, November 9, 2011

Cerita basi: konvoi raya TST08..=)

assalamualaikum..

kan dah janji nak cerita macam2..
lets start with this story first..
kovoi kitorang...
sebanyak 4 biji kereta dan 2 motorsikal..
tempat duduk sempit..(haish x bsyukur toll..)
tapi mengeratkan ukhuwah kan..=)
terima kasih kawan..

nak masuk gamba malas..
so,, mempersembahkan!!!






video
(sorry for the audio problem.. dah try repair tapi x succeed..)

dah tengok belum?
meriah x?
maaf videonye tak seberapa..-_-
itulah serba sedikit perjalanan kami...
thank you Allah for giving us a smooth journey..
terima kasih kepada yang terlibat secara langsung dan tidak..
terima kasih kepada yang menyediakan transport..
terima kasih kepada tuan rumah..
TERIMA KASIH MUMMY!!

n THANK U KENGKAWAN....<3