Tuesday, November 29, 2011

days out!! pizza!! + i made pop corn??!!

finally..
i post something..=)

nak post tentang riadah kami di TAMAN TASIK TITIWANGSA..
tapi gambar kat hp.. (tak ada bukti x best lah kan??)

so let we proceed to the next topic..
pada hari ape ntah..
saya dan teman2 ke kampung baru!!
haha.. teman kami menuntut ilmu kan. pada tahun 2009 n 2010..
cehh,, macam tinggal dah lama je tempat tue..(kinda miss that place like seriously ok!!)

sebelum ke sana.. miss shiela munir menjemput kami ke rumah nye..
dengan KERETA!!
dah besar da kawan ak sorang ni..
n because of dia bekerjaya sekarang ni..
so, she promise to treat us..=)..(bab makan memang saya laju!!)
dia belanja pizza!!
pizza hut!!!!! (kat kg baru)
so ini lah serba sedikit detik2 indah kami ..(so sad that dhiya,nadh n kak long izza xdapat follow..=(..xpe.. next time ok!!??)


meja yang bersepah..=)





si kuat makan..=)


sebelum diusik..

ateh


achik.(yang belanja makan..mekasih achik...=))


(yang kat belah kanan tu alang...)


muka kenyang lepas makan..=)
tq so much achik!!!

ok.. about pop corn..
lets POP POP.. hihihi.. finally may adik..(well she love to cook) teach her sister how to make caramel pop corn...
i really had a fun time..
--making it..
n EAT!! (well,, of course makan lagi best..=p)
thanks to DANG


POP CORN!! POP POP!!




cara nak buat..
1: buat pop con die..
2: buat caramel..

hahaha.. so,, is ot helping??
nak buat caramel kene ade butter,cream,sugar..
panaskan jangan sampai hangit(nanti jadi pahit)
then campurkan la popcorn dengan caramel..
then MAKAN!!



2 comments: