Monday, January 14, 2013

New year, birthday , and done with sem 1.

Alhamdulillah. Lama tak update so cuba nak compress tiga tajuk dalam satu entry:)

New year,
Alhamdulillah hajat nak konon-konon nye ber 'backpacking' tercapai apabila una menyatakan hajat untuk ke masjid wilayah pada 31dec2012.. Tarikh jatuh pada study week tidak mematahkan niat untuk pergi menenangkan diri seketika. And yang penting mummy redha perjalanan saya. Maklumlah anak perempuan. (Macam backpacking nya lama sangat, satu malam je pon ;P) . Baca contengan jalanan kan . Hlovate.(kalau xbaca lagi,, tolong lah baca. Best sangat....) dalam buku tu ade mengusahkan tentang dua sahabat yang berbackpacking sambil to seek for mardhotillah. Sobs;') teringin.. Sbb kitorang perempuan. So payah sikit. Bila ade peluang macam ni. Grab la. N guys. Cuba lah try. Rugi la kemudahan ade tapi korang tak guna. N alhamdulillah,, kemuncak sambutan new year ni dengan qiamulail yang paling sedap aku pernah dengar. Subhanallah.tidur nye kejap sangat. Tapi imam, alhamdulillah, masyaAllah..:D
hope this will be a good start to produce a good me.

kami buddies..

masjid shah Alam
terima kasih..=)


Next, hari lahir.
Back to 20 years ago.. On 8 january 1993.. My mummy struggling to give birth . Lahirlah ME. Ya Allah, Kau bagi peluang. Jauhkan aku dari mensia-siakannya. Mummy, walau besar mane ily cuba balas budi, i know i can never pay u. I know. I am weak on handling myself back days. N i am really regret. aku sedar bila Allah tarik orang yang pernah dia pinjamkan buat kami. Allah tak tarik jauh. Allah cuma letak jauh sikit je. Dah cukup buat aku terjaga dari tidur panjang yang lena.

Kawan-kawan, ive never expect those 'prank'. Tak expect pon orang nak sambut birthday time kepala semua tengah pening pasal exam. Terharu korang sanggup sediakan 10% air menuju longkang 20% air sabun dan 20% air campur tanah plus tepung sebungkus n telur yang banyak. N yang paling penting. Ade kek.;P sumpah terharu sampai rasa nak tembak sorang2. Ajak main tenis konon. ade tenis court baru kat FST konon. yang tak tahan macam mana boleh percaya? ily.. ily.. problem ni. hahaha

Friendship. Sweet.
Can never afford by money.
Can only bought by
'redha Illahi'..
thank u so much my dearest Yani.. =) may Allah bless our friendship
red velvet from pah
credit to faiz n zakwan..
we wont forget this guys.. owe u guys a lot. thanks
best prank team ever.. ceit

and Alhamdulillah.. we are done with sem 1. semoga berjaya ye semua. n may Alah bless us. dan semoga kami memperoehi kecemerlangan. dan semoga kecemerlangan milik ummah.



3 comments:

  1. haha...siannye kena tipu..byk nye telor kena.. :p

    ReplyDelete
  2. terima kasih jugak sebab redha ditepung. ditelur dan disebagainya ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Banyak. Seminggu rendam baju. 4 kali basuh. Cewah..
      Redha la dah korang bawak gi jalan mati. Nak lari mane agi. Hahaha. :D

      Delete