Friday, March 22, 2013

Belajar erti bersyukur

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Ade mase pon nak menaip. Idea ade mase je tak pandai curi. (dok asik buang kat tempat lain)

Hari nak cakap sal bersyukur. Peringatan untuk sendiri yang slalu alpa untuk bersyukur. Cerita nya start bila...

Telinga ni terdengar "makanan tak sedap, nak beli cane"
Time tu nak beli makanan kat cafe. Tiba2 hati terdetik. Nasib baik ade makanan. Kalau xde makanan aku nak makan ape?? Bersyukurlah ade makanan untuk kita beli. Makanan tak kena catu. Masih ade duit nak beli makan. Xperlu share satu polistrene dengan 10 org sbb tak cukup duit. Alhamdulillah.:D (tapi mungkin sidia yang mengucapkan tu alergic or alah dengan makanan y dijual..) maka bersyukurlah alergic xteruk sampai tak dapat makan macam2.. Kann..

Yang wajib ingatkan diri ni pasal kereta. Sbb kadang2 si nafsu yang bising ni dok pertikai pertikai bila tunggu bas.

Bersyukur aku, masih ade bas nak ambik. Belum pernah rasa nye nak kene tunggu sehari suntuk untuk bas datang ambik. Lambat2 pon sejam lebih la.. Kenapa abg2 dapat kereta dan bukan aku. Bersyukur lah aku ade abg y boleh ambik. Abg2 tak ade org boleh ambik sebab tu diaorang ade kereta. So what else yang aku nak pertikai lagi...?? Im still small by the way:)

Pastu yang biase kita pertikaikan tentang kemudahan la kan. Tapi aku bersyukur betul ade track merah , pavi dan kemudahan2 lain. Bersyukur tak perlu belajar bersila 2 jam. Xperlu jalan kaki jauh2 nak belajar rentas sungai semak bagai..

And,,,,, bersyukur aku ade kawan2 yang nak tangkap aku bila jatuh. Kann.


Alhamdulillah dengan busy ni, aku kurang fikir dengan perkara yang tak penting. Tak tentu kan.. Yang penting tak meratapi.. Alhamdulillah

Alhamdulillah..
Bersyukur lah untuk segalanya kerana Allah itu adil. Adil tu bukan semua kene same. Tapi meletakkan sesuatu pada tempatnya..:)







No comments:

Post a Comment