Sunday, June 2, 2013

Precious experience that i cant buy it anywhere.

Alhamdulillah.
Berjaya jalani bulan yang busy sampai penuh organizer (poyo). Bulan May ni banyak benda2 besar yang ajar saya macam2. Antaranya Hi tea-Atlet FST, Kejohanan Pencak Silat UPSI, segala presentation n viva, buat video berkenaan doppler effect dan juga Majlis Iftar dan Solat Hajat FST.

Semua tu pengalaman berharga . Nak cerita pasal program2 ni. Alhamdulillah, banyak benda yang buat aku sedar diri ni( hamboi). Ye lah, kerja dengan insan insan hebat. Seronok. Asal ade problem je belajar benda baru. Dimana, ade seorang ni, yang sentiasa senyum. Xkesah la sedang bercakap ke, buat kerja ke, bila dapat masalah pon dia senyum jugak. (Aiyooo, perhatikan ke?) but its a fact. Dia memang akan senyum. Bila kita kerja dengan die, dapat masalah pon he smiled. Kita pon jadi senang. Is this a problem or what kan..

Dan ade pulak yang kerja ikhlas betul hati dia. Selalu ingatkan "kita kalau boleh kerja nak senangkan kerja orang lain" "setiap program ade pengorbanan" "hidup ini mengabdi" .

Memang selama ni tahu, kita ni kerja memang niat untuk berbakti. Tahu. Cuma kadang2 hati ni ade tergelincir mengeluh mungkin. Tapi bila kerja dengan mereka2 ni. Ya Allah, betul buka minda. Buka hati . Buat kita tenung dalam2 diri kita.

Its a precious things that i've learned. Halalkan ilmu itu kawan2. Ia terlalu berharga.

Cerita pasal pengalaman silat? Dalam post lain mungkin. InsyaAllah.

No comments:

Post a Comment