Monday, December 30, 2013

Pembelajaran luar kelas

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Dah nak habis study week seminggu. Dan pada selasa ini , kami akan menghadapi paper pertama yakni aqidah. Nampak ibrah belajar subject aqidah dan dakwah ni. Walaupun dalam kelas macam ting tong je tak faham ustaz cakap apa dalam kelas. Bahasa arab semedang. Terangkan pon arab. Sebab lecturer semua international. Tapi sebenarnya balik kepada diri sendiri. Adik2 yang akan ambik aqidah dan dakwah nanti. Sebelum masuk kelas. Niat, kita ni belajar as da'i. Penting . InsyaAllah. Dan benarkan dan sediakanlah hatimu serta fikiranmu menerima ilmu ni. InsyaAllah.

N Allah tengok usaha. Bukan natijah.
Wallahu 'alam.

Pastu tiba- tiba terfikir .
Nanti bila dah berkeluarga.. (Amboi sangat)
InsyaAllah nak buat usrah sesama keluarga. (Waahh..)
Sebab kadang2 kita terlepas pandang certain isu2 ni. 
Paling2 kurang sebulan sekali ke. 
Huuuu. Seronok nye kan. 
Bina diri, keluarga dan masyarakat.
InsyaAllah. 


2 comments: