Wednesday, October 8, 2014

dah terjatuh terduduk silalah reti nak bangun.

Salam

I just came back from PPUM (pusat perubatan Universiti Malaya).
my school friend is being warded. my age. She just receive a big news. Very big. 
But, she keep smiling. She looks so tough to face the challenge.
She put aside her feelings, her emotion and welcoming her friends who visit her none stop.

She is so strong. i mean, really strong. 
i hope for ur fast recovery girl. 
n hope for you continue fighting.

dia dapat big news macam tu, yet she still keep smiling.
kita kena duga sikit, dah terjatuh terduduk tak reti nak bangun.

remind me , masa kaki retak dulu.

sikit je retak.

padahal kawan kawan keliling tahap support diorang.
pergh, marvellous, 
kawan dunia akhirat gitu..

tapi sampai satu masa tu, tetap down tumbang. macam ntah pape ntah.
bukan pasal sakit.
tapi pasal , letih orang pandang.
pasal letih orang letak attention kat kita.
pasal letih buat orang risau. buat orang susah.

lepas contact sorang kawan ni yang kebetulan pun kaki dia bersimen sebab patah. (not his first time)
so minta advice tahap macam meluahkan.
sebab rasa org lain tak faham, perasaan yang pelik ni.

ni lah nama dia dugaan,
n let others take their part untuk dapat pahala jugak.
orang lain risau bersebab.
kita dapat dugaan pun bersebab,
ada hikmah behind everything.

=)

"challenge is not for making us paralyse. but to discover who we are." -?-

ORANG HEBAT ADALAH ORANG YANG TERIMA UJIAN SEPERTI TERIMA NIKMAT.

COOOOOOOLLLLLL..=)

No comments:

Post a Comment