Saturday, July 30, 2011

ramadhan...

salam...

selamat menyambut ramadhan al mubarak..
semoga ramadhan tahun ini dipenuhkan dengan amal..
semoga ramadhan tahun ini lebih baik dari sebelumnya,,
semoga ramadhan tahun ini dapat mentarbiah iman kita..
jadikan lah ramadhan tahun ini,, UNIVERSITI OF TARBIAH..
insyaAllah..

peringatan untuk diri sendiri...
wallahu'alam..


Abu hurairah r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda bermaksud: "Umatku diberikan 5 perkara yang belum pernah diberikan kepada umat-umat terdahulu ketika Ramadhan iaitu:

Bonus 1- bau mulut orang yang berpuasa itu lebih wangi daripada kasturi disisi Allah

Bonus 2- Para malaikat beristighfar untuk mereka sehingga mereka berbuka

Bonus 3- Allah memperindahkan syurgaNya setiap hari dan berfirman: "Hampir2 hamba2Ku
yang soleh akan dicampakkan pelbagai kesukaran dan penderitaan lalu kembali kepadamu."(mereka sanggup bersusah payah di dunia demi kebahagiaan hidup didunia dan akhirat)

Bonus 4- syaitan2 dibelengu , tidak dibiarkan lepas seperti pada bulan2 selain Ramadhan.

Bonus 5- mereka akan mendapatkan keampunan pada akhir malam (orang yang beramal akan disempurnakan pahala amalan mereka setelah selesai mengerjekannya).
mengenai bonus kelima ini, ada sahabat bertanya kepada Rasulullah s.a.w. "ya Rasulullah, apakah itu berlaku pada malam Lailatulqadar?" baginda menjawab "bukan, tetapi pelaku kebaikan akan disempurnakan pahalanya seusai menyelesaikan amalnya." (Riwayat Ahmad)


Tuesday, July 26, 2011

thank you dear parents...

assalamualaikum...  pada minggu lepas,handphone rosak. sangat runsing sebab tak dapat 'bergayut' dengan mami. runsing sangat. ada sekali mami kol (saje mami nak bagi dengar suare mami kot), aku tanya la "mami dengar ke ape ily cakap?" then mami jawab "mami tak dengar ape2 taw".. huh?? was i amazed with the law of attraction. subhanallah.. then,, thank you mami for the gift.. really appreciate it.. abang kata aku nampak'jakun'. of course lah! tak pernah tahu tak! hihi.. betul lah orang cakap..untuk certain thing,kita perlu cume mengharap. jangan mintak..haha.. tapi nak macam dang nye ah.. hahaaha.. kidding.. bersyukur.. an its really enough for me.. really .. and thanks again mummy.. appreciate yang tak terhingga.. papa;; thanks for coming yesterday. will be missing him ..doakan papa saya selamat pergi dan pulang ye!! kalau papa kat sane tak dapat la kol.. nak texting pon mahal.. sob3.. will be missing u!!! 

Monday, July 18, 2011

y tubik??

elok2 je tadi belajar math..
ade budak ni asyik tanya je why3!!
why jawapan macam tue kot..
(die tanye kat kawan die,, bukan tanya cikgu)
tibe2 die cakap why tubik??!!(tubik=keluar)
aku pon dok menahan gelak..
y tubik?? comel gilerrr...=p

btw... i like this KLS KeKeNu..
kl,selangor,kedah,kelantan , terengganu...
raudhah CSI!!!

hurmm....
haritu,,i suppose to be happy..
ape lah kamu ni..huh..
thank you syaza..
i suppose to realise dari beginning lagi yang kamu tu seorang cousin yang baik..
ye,, saye adik kamu!!!
sorry la cerita kat syaza..
taw taw..thank you !!!

Saturday, July 9, 2011

how u gonna reach the top??!!

Waiting Outside the Lines

greyson chance..

You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the daaay

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonnna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in the same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I’m Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?


this song inspire me to never afraid of taking chances..!!

i got to let my feet of the ground.. n the first step is the hardest.. never give up..

HOW U GONNA REACH THE TOP!!!

plus,,every cloud has a silver lightning=p..

p/s:i miss my SWC!! who lend me their shoulder to cry on...

sayang korang KOT!!!



Wednesday, July 6, 2011

why??

assalamualaikum...

semalam papa travel for an hour ke nilai..=)
hati sangat senang .. walaupon papa sampai lambat sikit sebab tayar pancit..=(..
tapi still thank you papa..
(eh!! bukan saye minta taw.. papa yang offer nak datang)

whats wrong with me??
actually saye tak lah homesick kot..
sebab i prefer staying in here bile mami offer balik..

but seriously,, i have big problem in study..
homework every day..
quiz in every weeek..
then in a month ,, mid sem..
compete with intelegent friends around me which their spm is lot lot lot more better than me...(of course lah,, my spm eherm2 je..)
n this is my serious pressure actually..
please be strong wahai ILY!!!

and again,, thank you mummy and papa for understanding me.. and never give up on me..
im struggling here for u mummy..
u are my soul..

"on no soul doth Allah place a burden greater than it can bear..."