Friday, September 28, 2012

Kenduri kahwin ustaz naser

Assslamualaikum
Straight to the point kan tajuk post. Haha.

Haritu join rombongan KTS 2 pergi kenduri kahwin ustaz naser dan ustazah hafizah.

Dah la pagi tu ade program orentasi fakulti science tech, main kejar2 la, ayam dengan serigala la. Haha. Mula2 tak de mood nak main.
Tapi maklumlah,ily izreen kan.. Kakau main xde mood tu pelik la.
Memang exited sangat la main. Best....

Lepas tu budak2 laki gitawu nak mempercepatkan rombongan. Menggelabah ka kami pergi tesco membeli barang hadiah untuk ustaz.

Tapi nasib baik sempat. Alhamdulillah.

So perjalanan pun dimulakan..
Berhenti kat r&r untuk solat. N ade satu kereta dari kami menghadapi kesukaran. Xpe lah.. Pengalaman kan.

And we decide to teruskan journey.

N alhamdulillah arrive la rumah ustaz kat Kg Limau, Meru.

Waahh. Ustaz dah kahwin. Dulu ingat lagi ustaz baca msg senyum2 . Pastu tersebar la ustaz dah tunang. Baca msg senyum+tunang= dah kahwin. :) alhamdulillah.

Ustazah hafizah pun mengajar kat usim. Course bahasa arab jugak.

Sweet!!
May Allah bless both of u ustaz n ustazah..:)

So lets have a look at those photo..:)

Wednesday, September 12, 2012

Trust

Kepercayaan...
Why is it so important nowadays.
I learnt something new while working.
How by trust, can change people.
And im thinking to share it with dear readers.. :)

I have some friend, who want to change..
Tapi tak diberi kekuatan daripada sekeliling mereka.
They tried to solat, n people said that dia pergi main arcade..
They tried again, and people judge them for being hypocrite.

Then,, macam mane diorang nak change if people around them being so judgmental??

Punya xdapat kepercayaan, some people were like "ye ke diorang puasa? Entah2 kat rumah diorang makan sampai kenyang.pastu buat2 puasa."

Who r we to judge them?
Macam mana diorang nak make a stepping stone kalau seorang pon tak try to help them??

So, some group of people, chose to trust them instead of judging them. And support them instead of being so criticism.

And yet, they gain the strength to change.
Alhamdulillah.

So ,from the view of my eyes, it show that they need the trust to build the strength. Betul jugak kan, dah kalau bila nak berubah semua tak nak percaya and macam mane diorang pon nak percaya diri diorang sendiri.
Its not an easy thing. Seriously.

And pernah terbaca satu buku ni, ustaz Hasrizal Abdul Jamil dalam 'secangkir teh pengubat letih' ada menceritakan kembara mereka ke negara islam which is turki. With trust, mereka dapat menjalinkan persahabatan dengan saudara2 disana.

Wallahu'alam..

Sunday, September 9, 2012

Daftar sudah:)

Alhamdulillah..
Saya dah daftar.. Huhuhuhu. Macam xpercaya pula dah menjejakkan kaki ke dunia baru.

Ya Allah, permudahkan urusan aku.
Redhailah perjuanganku

Hurm. Seronok dapat jumpe kawan2 balik. Dah 4 bulan xjumpe dorg.
Time first day pendaftaran, bukan mcm org nak daftar degree, mcm reunion je. Haha. :)


Alang saya masuk sini. Suhaili ariffin.
Nak kene jage budak ni. Hihi. Yeay!!

Dalam excited nak belajar, rindu pule kat tempat kerja. Saya berenti kerja sehari sebelum daftar. Kerja gila kan??! Hihihi. Sebab triple pay.. Sayang nak lepas. Haha. Tapi alhamdulillah xde masalah time daftar.




Malam sebelum berangkat dorang raya rumah. Thanks dear comers.. Appreciate!! And thanks ben n nabila for make it easier. Memang xlarat kalau nak kemas sorang sebab makam tu jugak la nak pack barang balik. Hahaha


with nabila (my mmi)

Nak ucap banyak2 terima kasih kat kawan2, manager, kakak kesayangan, mmi, ddy, awak, and korang sebab banyak sangat beri tunjuk ajar n tolong. And thanks to khalis and intan sebab selalu sangat hantar balik!!! Xdapat nak balas budi.. Sob sob . Tq mon for being such a good listener sometimes. And seriously thanx encik for kupas novel with me. Banyak belajar dari kaca mata org lain. And rasa terbuka minda untuk tengok dan fahami ape yang tersurat tersirat terselirat dalam penulisan tu:)
Thanx yang paling tak boleh nak sangkal memang lah dekat nabila (mmi). Our friendship is something sweet sampai tak boleh nak describe dah. Sangat pelik when i just know u but i trust u with all my heart sampai boleh spill mcm2 kat nabila. Although kau penentang dia dan aku pembela. Hahahahahah. Tapi kau tadah jugak telinga kau. Nanti rebut la customer sorang2. Aku takde. N i'll miss it . Haha. The 'patah seribu'. I will remember. All the 'tentang rasa'.. Haha. Funny kan.

cashiers  and a.r.manager.=)

And seriously cant wait for this sem . Excited, nervous, anxious, teruja, heeee. Bercampur baur..

And crush???
Naaaaahh. Tu zaman budak2 dulu. Im grow up already.. Hahaha

So jom tengok gambar2.. :)







btw,, Happy bilik depan bilik Abidah!! she is my shoulder, my pillow and my punching bag!! bhahaha.. (saje budget sweet.) but!!! she is my TWIN..=)