Tuesday, October 23, 2012

Shall we?? :)

Start bile saya gigih menaip dengan aktif ni? Haha. Walhal no one to read .but, As long as saya buat diri saya happy:)

Saya masih teringat2. Give me that strength ya Allah. N now, saya masih rasa macam nak lari pusing2 track cause it will makes me forget A WHILE those unimportant things to remember.

Saya just budak biasa, n learning hard, trying hard to be good. Hanya Rasulullah S.A.W shj yang ma'sum (yeah, thanks kawan) . Tapi as a human, hambaNya actually , we need to always change for good, n be better day by day kan.

Sedarkan aku tika aku lalai.

And seriously the HC kita banyak buat aku sedar how far i left behind.;( terima kasih kat fatin sebab tak putus2 tarik kami balik, kadang2 macam susah nak ikhlas kan hati tu. n i've ask.. How to define the ikhlas? Even diri sendiri pon kadang tak dapat define ikhlas tu. kite ni terpaksa ke? Tapi kita ok je duduk dalam HC tu. gembira je lepas tu. rasa macam baru wake up from bed je every time habis. Tapi bila nak pergi tu. haaiiihh. Rasa macam a busy queen,, as busy as a bee.

Unimportant thing,, please go away. Tak nak ingat dah. Itu kan cerita budak2. Masa tamhidi tu kan budak2. Im growing up. Let's the new story begin. Shall we.. :)

Btw, kelas arab dengan ustaz azmil menakutkan , tapi dia ingatkan kami, saya, that kita kene rajin bersalawat. Lagi2 setiap kali menyebut nama baginda Rasulullah SAW.

Thanks semua.:)

Monday, October 22, 2012

Am so excited to go home . Wiii!!

Salam,,

Tak sangka sangat this first sem, xbanyak balik. Kalau dulu, xbalik je parents datang. Selang 2 minggu je balik. Jarang la nak tunggu 3 minggu tu.

Haha, look!! I am growing up!! Kan!!
Xnangis2 macam time kecik2 dulu. But hey,, apa salah jadi anak manje ye dok? Asal tak jadi anak yang dimanjakan sudah la. Lain tu.

Cuti ni nak kerja ke tak ye?
Bila xdapat biasiswa macam time asasi dulu , rase kewangan ni kene jaga tahap 'tera' . Siape sokong??!!! Betul.. Sebab duit tak masuk tapi keep mengalir. Macam air!!

N mulut tu jaga sikit ye, saya bukan pakai 'pa&ma' punya tanggungan sepenuhnya. Suka hati je.... Hahaha.

Nevermind....

Okok. Seriusly la, separuh hati ni dah kat rumah dah. Gagahkan la lagi beberapa hari. :) masih ade tanggungjawab disini ye.

Ok, seriusly cant wait to be home. Nak merepek kerepek dengan dang. Nak makan cupcakes die (pandai makan je!!) ..

P/s: running makes me happy.. What about u? Cuba lah try..:)

Wednesday, October 3, 2012

How can i lock myself outside my own room!!

Pada suatu hari, sedang saya belajar sambil ber'tweeter' (haha. Nampak x dosa kat situ), tiba2 saya sakit perut. Lalu, akal membayangkan untuk menceraikan mangga dari anak kunci dan tangan pon menurut.

Dah kunci pintu ni pastu tengok kat tangan,, mangga yang ade.. Kuncinye confirm kat dalam. Ok fine!! Jenuh la nak menunggu roomate balik.


Tu la, buat benda taknak concentrate. serious,, mmg pengajaran.

But sometimes,, takes time to laugh at urself. :) terapi jiwa juga. Supaya kita sedar, we r not perfect. Then buat apa nak berlakon perfect. True??