Friday, July 12, 2013

Anthem _Hlovate

Alhamdulillah. selesai reading Anthem.

Comment? Anthem is AMAZINGLY beautiful. nangis. memang best and best and best lah sesangat. Buku Anthem ni lah yang pergi kedai ramai2 tapi beli for each person. Tak nak share sebab nak simpan . Then, terpaksa hold till habis exam . and BERBALOI..

A story of Dash who was once a westernized girl turn out to find her way back. Paling touch, the bond between she and her brother, Haikal. AND when he moved on to put fullstop to Lee.

" every soul has a past, every soul lives a present, and every soul deserves a future.. no judging on one's past, because it might be your future" -Hlovate-



Sebelum baca Anthem lagi dah terfikir about my past. (eh, choii. xde la sampai clubbing2 macam Dash waktu silam okey) . Just feel ive wasted a lot of my times back then. And sebab dah ade yang perasan. True. I have deleted some of my entry dalam blog ni sebab rasa macam sia2 je post macam tu. Tak ade input. Tak ade benda penting. Tak ada ape. So i randomly delete sebab rasa menyemak banyak-banyak. And still tinggalkan beberapa sebab tak ade la nak buang past macam tu je..

"Don't be such a hurry to condemn a person because he doesnt do what you do, or think as you think or as fast. There was a time when you didn't know what you know today" -Anthem_Hlovate-

Dont judge people for it past.

"To be judge of what you were is just unfair as a butterfly being judged while it was a caterpillar"
-Dash_Anthem_Hlovate-

dan sempena Ramadhan yang mulia ini, marilah kita sama-sama menjadikan ianya sebagai our stepping stone to change from bad to good. from good to best. Tajdid niat.



"the past is nothing bit a force to drive you foward' -Anthem_Hlovate-

keep running, keep accelerating. stay istiqomah. Allah knows the best. do keep faith.





'Anda' ,
something have made me realize. thank you. move on. trust. full-stop. 


i am Adamantium to be. insyaAllah

Wednesday, July 10, 2013

Alhamdulillah. matang itu tiba.

Alhamdulillah. end of semester 2. end of my 1st year as a student of Applied Physics USIM.
USIM..
satu nama yang masih terpinggir jika mahu dibandingkan dengan universiti2 yang sudah lama menapak. masih baru berdiri.
tapi aku bersyukur. (serious ea aku bersyukur)
kerana tapak ini. aku berlari mengenal agama dan dunia.



dalam 'tahun 1' ini.
macam2 pengalaman aku belajar. masa sekolah dulu, aku tak berpeluang merebut segala pengalaman macam sekarang. aku terjatuh tidak berdaya apabila halangan menimpa. aku jadi lemah . kadang, aku gagal selami Allah itu sentiasa ada sehingga memilih untuk tewas.
dan kini, segala yang tersedia merupakan jalan amal. hargai. jalankan amanah. kuat. sabar. berkorban.

Alhamdulillah, aku terpilih menjadi ahli secrefast. Sekretariat pelajar FST. bukan untuk dibangga2. tidak terlintas sama sekali. aku tahu itu satu amanah. tanggungjawab. berat. tapi ia adalah jalan amal. semoga aku sentiasa dapat tajdid niat. dan mampu menjadi seorang yang bijak membahagi masa antara rohani, pelajaran, amanah dan sukan. semoga aku bijak mengawal emosi.
doakan aku.

Photo: Selamat bekerjasama.. :D Lillahi ta'ala.. InsyaAllah.


dalam 'tahun 1' ini,
aku sedar, kami satu kepala berlainan jiwa.
maafkan aku terkasar bahasa.
bergurau yang tidak semena. aku masih belajar. mengenali kalian yang membesar.
terima kaih kawan2. kau ada saat aku jatuh dan bangun. sakit dan sehat. senang dan susah.
aku fikir kasih itu complete dengan hanya tersirat. err.. kadang perlu tersurat.

gambar yang kene dengan cerita hanya Aja, Yani, bid dan Una. =)


dan terima kasih kawan2 AP yang banyak membantu. tak kan mampu ku harungi final tanpa kalian. lebih2 lagi subjek Wave and mechanics. berkongsi kertas, notes, tips, masa. terima kasih kalian.
umeq.ana.mai.tirah.pah.hawa.zati.lho.arina.wani.odah.bse1 n bse2.
nanti next sem, bantu aku lagi.=)

Ramadhan tiba.
Alhamdulillah kita masih mampu merasa. grab it. don lose it.
'mutaba'ah Amal' done. tinggal nak ikut je. semoga ily berjaya. yeah!
bahagi masa amal, tanggungjawab dan kerja.
amiin.




Ramdhan Kareem..