Tuesday, February 18, 2014

sem 4 bermula

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

alhamdulillah , harini hari ke 2 kami menjejakkan kaki ke sem baru di USIM. tiba di nilai pada 6.30 petang dari uitm shah alam. dan malam tersebut dihabiskan dalam meeting. waah. tak sempat nak prepare new sem. nasib baik hari tu dah beli buku tulis awal-awal. =)

kepada yang mula sem baru, selamat berjihad !

kita masuk universiti ni sebagai pelajar bukan nak keluar sebagai seorang yang terpelajar sahaja. tapi keluarlah sebagai seorang manusia , hamba , khalifah di bumi.

grab all those opportunity while still can. belajarlah dari segala sudut kehidupan.

go go!

hari pertama sem aku dah boleh nampak kehidupan aku sem ni. terus kuat dan tabah ily!

by SUKELAPA

Sunday, February 9, 2014

SukIPT 2014

salam..

lama tak update. sibuk sikit.
sekarang ni tengah cuti sem sebenarnya, tapi saya tak cuti pon.
sebab apa?
tu ha, tajuk atas tu. SUKIPT 2014.

sukipt ni sukan institusi pengajian tinggi . antara yang terlibat adalah ipt seluruh malaysia, tak kesah la awam ke, swasta ke, kolej komuniti ke, ipg ke, semua terlibat.

memandangkan semua boleh hantar, maka nya kalini agak fight sikit la. ya Allah permudahkanlah pejalanan kami. impian nak bawak balik pingat dan ketengahkan nama universiti. moga impian kesampaian. dan memandangkan SUKIPT ni DUA TAHUN sekali. so kira nak cari pengalaman ni. bukan senang kan.

so kali ni, USIM hantar 8 sukan, antaranya:

Tae Kwan Do
memanah
Boling Padang
Bola Jaring
bola tampar laki
tenis
Ragbi
Pencak Silat

ragbi dan pencak silat ni fasa 2. so sepanjang cuti semester ni habis kat situ la..
dan semoga saya manfaatkannya.

nervous!!

esok bertolak.. tembak kami dengan doa ye.

bismillah...
doakan saya dan team pencak silat USIM

rindu teammates yang ini


kenangan di Surabaya


mengharap langit. kalau jatuh pon biar di bintang.
biar bintang yang cerah cahayanya.