Tuesday, June 18, 2013

Exam week. Ujian emosi 2.

Minggu peperiksaan kali ni sedikit 'tense' mungkin.Teruji binaan batu bata atas dasar persahabatan. Sebagai aku, menyusun sepuluh jari memohon keampunan .

Aku masih mencari diri. Maka betulkan aku. Aku masih dengan kesalahan. Maka maafkan aku. Aku masih kosong. Maka penuhkan aku. Aku masih belajar. Maka ajari aku.

Kadang aku gagal mengawal emosi. Sehingga memaksa kalian bersabar .

Dikau sahabat. Mengenali diriku lebih dari aku mengenali diri sendiri.

Thanks for being with me when I'm up and down.

Bertemu berpisah kita kerana Allah. InsyaAllah.

Hope this friendship stay till Jannah. Amiin.

And i cant barely thing what will my life be without this tautan persahabatan. (Ok,, ayat bajet sweet.. Lelwwss. )

P/s: Post pelik ni untuk kawan2. Semua kawan2. Yang pernah aku sakitkan hatinya. Yang pernah teruji kesabarannya. Dan semua lah.*_*

Monday, June 17, 2013

ujian emosi

Selalu bilik aku ni tak dapat internet. Frust. Lagi2 bila hati ni ade je nak tweet sesuatu. Pastu rasa diri ni spoil. Teringat kata2 aku baca.
 “kalau bila korang fikir sesuatu je nak taip kat twiiter, jangan sampai satu hari nanti twitter ni broke down dan otak korang tak boleh nak fikir dah.”
 (kata kata ni bukan exactly, tak ingat. Tapi macam ni la apa yang nak disampaikan.) kita berfikir ni kurniaan Allah. Jangan rely kat twitter. Okok.

kalau ade hati gundah. Allah kan ada. Minggu exam ni. Ujian. Ujian minda, emosi, kesihatan dan sebenarnya iman. Kalau perasan , time exam ni selalu hati manusia jadi fragile. Entah bila aku jadi payah nak kawal perasaan. Maafkan aku. Maaf. Tak semua orang mampu fikir apa yang kau fikir. Aku tak dapat puaskan hati semua orang setiap masa. Kerana aku manusia. Maka berjuta kemaafan ku pohon. Siapa lagi nak percaya  kita kalau bukan orang yang rapat dengan kita. Tapi, maafkan aku kerana tidak sentiasa berterus terang. Ada kala aku senyap. Diam. Itu aku. Itu cerita aku. Maka aku simpan. Maafkan aku.




Sunday, June 2, 2013

Precious experience that i cant buy it anywhere.

Alhamdulillah.
Berjaya jalani bulan yang busy sampai penuh organizer (poyo). Bulan May ni banyak benda2 besar yang ajar saya macam2. Antaranya Hi tea-Atlet FST, Kejohanan Pencak Silat UPSI, segala presentation n viva, buat video berkenaan doppler effect dan juga Majlis Iftar dan Solat Hajat FST.

Semua tu pengalaman berharga . Nak cerita pasal program2 ni. Alhamdulillah, banyak benda yang buat aku sedar diri ni( hamboi). Ye lah, kerja dengan insan insan hebat. Seronok. Asal ade problem je belajar benda baru. Dimana, ade seorang ni, yang sentiasa senyum. Xkesah la sedang bercakap ke, buat kerja ke, bila dapat masalah pon dia senyum jugak. (Aiyooo, perhatikan ke?) but its a fact. Dia memang akan senyum. Bila kita kerja dengan die, dapat masalah pon he smiled. Kita pon jadi senang. Is this a problem or what kan..

Dan ade pulak yang kerja ikhlas betul hati dia. Selalu ingatkan "kita kalau boleh kerja nak senangkan kerja orang lain" "setiap program ade pengorbanan" "hidup ini mengabdi" .

Memang selama ni tahu, kita ni kerja memang niat untuk berbakti. Tahu. Cuma kadang2 hati ni ade tergelincir mengeluh mungkin. Tapi bila kerja dengan mereka2 ni. Ya Allah, betul buka minda. Buka hati . Buat kita tenung dalam2 diri kita.

Its a precious things that i've learned. Halalkan ilmu itu kawan2. Ia terlalu berharga.

Cerita pasal pengalaman silat? Dalam post lain mungkin. InsyaAllah.