Tuesday, June 28, 2011

JiKa..

jika engkau mencintai bunga..
sedarlah engkau bunga itu akan layu.

jika engkau cintakan manusia..
sedarlah suatu hari dia akan pergi..

jika engkau mencintai harta..
harta itu nanti akan kau tinggalkan

jika engkau cintakan ILLAHI..
hanya Dia yang akan kekal abadi..

Sunday, June 26, 2011

chipsmore.. urgh!!!

salam..
1stly,,
happy birthday my brother!!
sambut birthday abang tadi..=p

then, nak bicara soal tajuk..
saya suka chipsmore..
tapi xsuka :sekejap ade,, sekejap TAKDE!!
bosan kot..

aku pernah cari orang yang sanggup sediakan bahu masa aku nangis mcm kau buat...
tapi tak sama..
aku pernah cari orang 'teman' aku time naik lrt sorang2 gune hp mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang nasihat aku mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang 'teman' aku ketika aku naik kereta laju(fobia kot) mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang bagi kata2 manis mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang yg genggam tangan aku sambil bagi semangat mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang yang sanggup tadah telinga dengar aku mengadu mcm2 mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang yang sabar dengan aku mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang yang menangkan aku walau aku kalah mcm kau buat..
tapi tak sama..
aku pernah cari orang yang boleh buat aku ketawa mcm kau buat..
tapi tak same..
aku pernah cari orang yang boleh buat aku senyum sampai ketelinga mcm kau buat..
tapi tak same..
aku pernah cari orang yang boleh buat aku tak senang duduk mcm kau buat..
tapi tak sama..

semakin aku cari..
makin tak sama....
kerana KALIAN tetap tiade pengganti..
terima kasih untuk pelangi...=p

tapi ingat pesan seorang senior,,
tika kamu kehilangan seseorang..
ingatlah bahawa Allah pinjamkan dia seketika untuk kamu,supaya kamu mengingatiNya setiap masa..
(aku ubah ayat sikit kot..lupe la.. tapi isi die tu lah)

dan sekali lagi,, walau ia seketika.. tapi selamanya KALIAN tiade pengganti..
terima kasih dan aku tetap hargainya..syukur...

whatever it is..
keluargaku tetap tiada bandingnya..

Saturday, June 25, 2011

huRmm.. (kosong je)

saye dirumah..

terima kasih wahai abang sebab ambil adik mu ini selepas kerja..=p
and happy becoming birthday(tomorrow)..
ok x wiper kereta tue?
hahaha(tah pape tah hari jadi abg bagi wiper kereta)
x nostalgia langsung.. hihihi..
sekurang2 nya, bila abg bawak kereta time hujan,, abg ingat la wiper yang lap cermin kereta tu, adik abang bagi.. kaannn..;)

huh!! mesti orang pertikai.. asik balik je BuDAK ni... "anak manje" sungguh!! hahaha
minggu ni kan final ML..
mami panggil balik..=p
hehe ,, dah offer kot,, kite accept lah kan...
=p

saya cukup sedih jozan 2nd place..
(wah ,, dahsyat nie!!)
bukan ape,, jozan belum pernah menang realiti show, baik zizan mahupun johan..
tapi diorang best!! sangat best!! (rezeki..)
hahaha.. tapi sepah pon deserve it(maklong suke lah tu..)..saingan sangat sengit kot..
JOZAN tetap best!!
wah,, duniawi sungguh.. ouch!!

Dan!!
saya sangat rindu mtb saye..
bila dapat kayuh ni??
nak ajak Dang kayuh,, die ade hari sukan kat sekolah..
tangguh lagi minggu ni..huh..
saye sangat teruja bila ade basikal2 yang dikayuh oleh kakak2 kat campus..
rindu !!!! excited kot tengok....

p/s: eh,, saudari.... TQ!!appreciate kot.. hahaha

Thursday, June 16, 2011

senyum!!!

assalamualaikum...

be strong la budak...=p

terima kasih kat senior2 smkakl yang tak lekang memberi nasihat dan pedoman untuk membiasakan diri di bumi usim ini expecially kak ainul..
thanks kak ainul..=p
then, thanks to kak adiba (ex sekola mane ntah ,, tak ingat) sebab rajin bimbing kami..(my housmate n me)
thanks to my housemate sebab jadi housmate yang sangat baik..
walau kadang2 lok lak(dont know how they spell it) la..
tapi sangat BEST!!!!
eh,, kesian pah,,, terok die demam..
semoga cepat sembuh pah.. rindu nak dengar pah 'trigger' kami..
pah tolak medic.. taknak jauh ngan ily ye pah?? hahaha..

hurm...
about tutorial English semalam...
sesi ice breaking..
adoi.. nombor tak bertuah kene partner dengan muslimin..
menggeletar tunjuk card matrix..
ntah pape ntah...(die po same kot!! haha)
sekolah perempuan memang best..memang BEST la!!( tak ade ke u untuk muslimat je?? hahaha)
tapi ni la kekurangan die..
its not that aku 'jakun' or sampai tak boleh belajar sebab ade mereka..
just tak biase untuk presentation or anything yang kene speak out in front them....
tapi kawan2 bagi semangat.. dorang kate tak lame lagi aku akan biase..
hope so!! need to practice my soft skill..

hah!!
last night papa call..
papa said:
papa nak keluar makan dengan dang ni.. nak makan same??

then,, hati ni dah berbunga..
hati said: of cooz!!
then me said: papa kat mane?? kl ke?

bila papa kate papa kat kl then papa baru realise yang tak dapat la makan same!!! jauh tu!! (1jam tu,, baik duit tol buat ily makan burger..hahaha)
bagi harapan la papa ni..sob3

haha.. miss u papa!!

mami pon call .. they can feel kan anak dorang ni macam ade masalah..=p
yup.. semalam memang hari yang kekurangan mood.. mane ntah mood tue pergi..=p
please LOVE chemistry duhai ily..
kenape sangat susah nak terima ni??

n arab tadi.. no comment..
banyak lagi yang kene buat ni..huhuhu

n last but not least.. MISS MY SWC!!!! n will always miss...
kenangan bersamamu tak kan di lupa walau badai datang melanda walau bercerai jasad dan nyawa..insyaAllah..
p/s: ak bawak sweater buat peneman..=p

Friday, June 10, 2011

assalamualaikum n hye there..

alhamdulillah,, dah seminggu lebih aku di alam pra-siswazah ni..
macam2 perasaan ade..
yang paling jelas... memang TEKANAN la..
PENAT..
RINDU..(wow,, i miss my family, rumah n SWC aku!!!)
PENAT dan PENAT..

tapi alhamdulillah..
my roommate is in the same tutor class n kuliah with me..
agak memudahkan dan menyenangkan..
beside, in my house,
ade lagi 2 orang yang same tutorial ngan kuliah.. BEST!!!
senang nak belajar same..

alhamdulillah juga..
housemate ku sangat best...
zila,aisyah,pah,dila,mimi, anis n bi..
(dah ingat dah nama mereka!!)
dorang suke buat aku gelak.. kelakar sungguh..

kawan2 smkakl pon best!!
banyak membantu..
xadalah rasa tercampak sorang2 kan..
MIZUE!! xsangke same tempat edngan kau!! jumpa balik kak long aku time form 3!!
(dorm "setan" dah x "setan" dah!!!)

dan kat sini,, i want to thanks to persons yang dah banyak sangat membantu..
lebih2 lagi dalam memberi kata2 peransang untuk terus CEKAL!!!
yup!! i must to be strong la...
tak kan baru tiup sikit baru nak jatuh..

so thanks to ......
MAMI la!!
sayang mami!!

n ....kamu... dear sis...
banyak sabar n rajin dengar orang mengadu this n that.. terima kasih..=p
lagi2 time orentasi..
yup,, saya memang la tak berminat orentasi2 ni..
tapi yang ni punye ok sebab xada LDK!!
nasib baik xde..diesebabkam x ada LDK saya bagi 5 bintang.. hahaha

n to my dear sister juge!!
syaza Azman..!!
terima kasih dear syaza!! i miss u la dear cousin..( actually 2nd cousin taw..)
walau dulu selalu gaduh2..hahaha..
(syaza suke cari gaduh!!)
tapi dari dulu syaza banyak tolong...baik syaza ni sebenarnya..
nampak je garang.. dalam hati PENUH taman taw.. hua3!!